SailingPass Regatta 2021 - ed. II

Az első sikeres SailingPass Regatta után nagyon izgatottan várjuk a 2021 -s regattát, amit több résztvevővel és még érdekesebb programnokkal szervezünk 2021 -ben.

1. Dátumok és a Regatta programja

A SailingPass regatta Szeptember 18-n indul és Szeptember 25-n ér véget.

Program: 

Első nap: Érkezés Murterre és a hajók átvétele

2nd Day:  Az első kapitányi értekezletre Szeptember 19-n kerül sor, amit a rajt követ 

3rd Day: A regatta második napja, és a hajós bál éjaszakája

4th Day: A negyedik nap a pihenő nap, de a verseny ezen a napon sem maradhat el. Egy rövid Dinghy versenyt szerveztünk a pihenőnapra. 

5th and 6th Day: A verseny 4. és 5. szakasza melyet a díjátadó fog követni.

2. Hajóosztály:

Folytatjuk a 2019 -ben bevált “One Class” koncepciót és az idén is minden hajó egyforma lesz. Hajóink a jól ismert  Bavaria 41 (3 cab, 2 toilet) -k lesznek. 

Évjárat: 2016
Hossz: 12,35 m
Merülés: 2,09
Kabinok száma: 3
Fekvőhelyek száma: 6+1
WC/Zuhanyzó: 2x

3. Vitorlázási terület, avagy hol lesz a verseny? 

A hajók a gyönyörű Murter szigetén a Marina Hraminában találhatóak. A verseny start vonala is a sziget előtti öbölből lesz, és az utolsó verseny szakasz befutója is a Murteri Aquatorium öbölben lesz. A rajtot követően a vitorlázási terület és a verseny szakaszok, időjárás és a hajók legénység állapotának függvényében kerülnek meghatározásra

Csak nappali vitorlázással számolunk, minden éjszakát vagy a kikötőben vagy bóján töltünk.

Tervezett vitorlázási terület Kornati szigetvilág déli része: Zut, Teljascica Nemzeti Park illetve  Zirje, Kaprije, Zlarin and Primosten.

Lennebb találsz egy kis leírást és néhány ízelítő képet azokról a pontokról amiket nagy valószínüséggel útba fogunk ejteni.

KORNATI NEMZETI PARK

A Kornati Nemzeti Park Horvátország egyik népszerű szimbóluma.

A Kornati Nemzeti Park a tengerből kidudorodó milliónyi kis szigetecske és a sok sekély tengeri lagúna miatt ilyen népszerű. Igazából ez a különös táj, naplementekor a legszebb. A kis púpok csak úgy megtörik a tenger csillogását, mintha egy sárkány feküdne előttünk a tengerben.

A nyílt tengerrel közvetlenül érintkező partokon a hullámok több helyen 100 méter magas sziklafalakat alakítottak ki, itt a tenger mélysége is hasonló.Tagolt partjai és gazdag tengeri növény- és állatvilága miatt, a látvány lélegzetelállító. A szigetek partjainál korallokat, gyöngykagylókat, és különös színekben pompázó halakat is felfedezhetünk, szerencsés esetben a délelőtti órákban delfinekkel is találkozhatunk.

Teljascica Nemzeti Park

A Telascica Nemzeti Park az Adriai tenger kellős közepén, a Dugi sziget déli végén fekszik. 70 kilométernyi tengerpart és 25 öböl teszi változatosság a gigászi méterű Telascica-öblöt. Az öbölben hat kis szigetecske, míg az öböl délkeleti részén 13 további sziget található. 

A Telascica-öböl egy különleges geológiai jelenség. A Park délnyugati részét sziklás domborzat és buja növényvilág jellemzi, míg a szemközti lankás, dombos félsziget kopár. Itt csak a szőlő és az olíva él meg. A Natúrpark területét gazdag növény és állatvilág jellemzi.

Murter – A kalózok szigete

Pici is, csendes is, viszonylag eldugott helyen van, mégis sokaknak a kedvence Murter.

Murter-szigetről már a római korból is vannak feljegyzések, annak idején Scardon volt a neve, de a Murterić-félszigeten található őskori kőbástya tanúsága szerint már 3000 évvel ezelőtt is laktak itt emberek.

A szigetnek nagyon kellemes a mikroklímája, tündöklően szép színekben pompázik a tengerpartja, így nem csoda, hogy aki egyszer járt már itt, később is rendszeresen visszajár.

Murter egy igazi hajó(s) paradicsom. Az összes településen nagy kiterjedésű kikötőt találunk. Jezerán 200, Murteren 500, míg Betinán szintén 200 hajó befogadására alkalmas kikötő található. Bármerre is járjunk a szigeten, szebbnél-szebb yachtokkal és vitorlásokkal találkozhatunk. A hagyománytisztelő turisták Betinán meg tudják nézni, hogy készültek a hajók több száz évvel ezelőtt, ugyanis itt egyedülálló módon, még mindig fából ácsolják össze a hajókat.

Iz

Iž szigete a helyi halászokról, fazekasokról, olajfákról és a tipikus mediterrán növényzetről ismert. Ez az egyetlen dalmát sziget, amely a hagyományos fazekas mesterséget mindmáig megőrizte. A jellegzetes agyagból készült edények, egyedi formájuk miatt még ma is keresett portékának számítanak. Minden év májusában megrendezik a falu ünnepét (Iška fešta). Ennek a rendezvénynek a hagyománya egészen az ókorig nyúlik vissza. Ekkor a falu lakosai népviseletbe öltöznek, táncolnak és énekelnek, az idelátogató vendégek pedig megkóstolhatják a helyi ételeket, és tanúi lehetnek az iži király megválasztásának, akinek a mandátuma egy évre szól.

4. Nevezés menete

A nevezési szándékot a regisztrációs űrlap kitöltésével kell leadni. A jelentkezésnek nincs határideje, de a jelentkezéseket beérkezés sorrendjében tudjuk elfogadni. 

Miután megkaptuk a kitöltött űrlapot, kollégánk felveszi veled a kapcsolatot, hogy ha maradtak megválaszolatlan kérdéseid, akkor meg tudjátok beszélni. Ezután elküldjük a proforma számlát. Ezen kívül egy teendőd lesz még, érkezés előtt a crew listát ki kell tölteni és visszaküldeni. 

Minimum létszám egy hajón 4 fő, maximum 6 fő. Minden hajó legalább egy kapitánynak lennie kell.

5. Nevezési díjak

A hajózás és hajóbérlés árazása sokszor túlkomplikált. Mi szeretjük az egyszerűséget. A nevezési díj egy hajóra 2640 EUR, amely tartalmazza a a hajó bérleti díját, hajó nevezési díját a szervezés költségét és a kedden tartandó vacsora és hajós bál díját. 

Az ár nem tartalmazza: 

  • Kikötői díjakat
  • Az utazási költségeket
  • Étel, ital (kivéve a keddi vacsora)
  • Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó. 

Amennyiben nem szeretnél egy teljes hajót bérelni, de szívesen kipróbálnád magad egy versenyen miközben a Dalmát napsütést élvezed, kérlek keress meg bennünket telefonon: +3670 278 7116

Lemondási feltételek:

A befizetett előlegnek a 100%-a visszajár amennyiben a lemondás Augusztus 18-ig megérkezik. Augusztus 18 után érkezett lemondások után visszatérítést nem áll módunkban adni.

A SailingPass csapata

Rolland

Yachtmester, Oktató – Tréner, a SailingPass társalapítója, SailingPass Regatta Zsűri elnöke.

“Bűnös” a SailingPass Yachtsmen közösségének létrehozásáért.

Szabolcs

Yachtmester, a SailingPass társalapítója, SailingPass Regatta zsűri tag.

 

Robert

Skipper, a SilingPass regatta főmérnöke

Életművész, aki a SailingPass csapat tagja a kezdetektől.

Vojislav – “Vojo”

Hivatásos kapitány, Sibeniki kikötői parancsnok, a Sea Sheaperd korábbi kapitánya, a SailingPass Regatta Fő – Védnöke.

Ízelítő a 2019 -s SailingPass regattából